Nieuws

3 mrt

JONGE VROUWEN HEBBEN GROTE KANS OP HARDLOOPBLESSURE

Gepubliceerd door: - Reacties uitgeschakeld voor JONGE VROUWEN HEBBEN GROTE KANS OP HARDLOOPBLESSURE

De ruim twee miljoen hardlopers in Nederland liepen in 2014 naar schatting 710.000 blessures op, zo blijkt uit het onderzoek na veiligheid NL. Dat is driemaal zoveel als gemiddeld in de sport. Bijna een derde moest een medische behandeling ondergaan. Vooral jonge vrouwen (tussen 20 en 30 jaar)hebben een grotere kans op een hardloop blessure.
Per duizend uur hardlopen ontstaan volgens de onderzoekers van veiligheid NL 6,1 blessures. Als je per week drie keer een uur hardloop riskeer je zo grofweg ÉÉN blessure per jaar. Een derde van alle blessures is een herhaling van een oude blessure. Kni eblessures staan met 29% op de eerste plaats.
Beginnende lopers die minder dan een jaar hardlopen, hebben twee keer zoveel kan s op blessuren dan de overige lopers. Onder de fanatieke lopers die vaker aan wedstrijden deelnemen, is de kans om een blessure drie maal zo groot ten opzichte van het gevaar op training blessures
Vrouwen hebben een grotere kans op een blessure dan mannen. Vooral vrouwen tussen de 20 en 34 jaar. Bij hen telde we 8,1 blessures per 1000 uur hardlopen.