Behandelingen

Preventief en herstellend:
Sportmassage wordt toegepast om het lichaam voor te bereiden op fysieke belastingen zoals werk, sportactiviteiten, hobby’s etc. Ook helpt sportmassage om sneller van de gevolgen van deze activiteiten te herstellen. Bekende gevolgen van fysieke activiteiten zijn o.a. spierpijn, rug- of nekpijn, stijfheid, krampen, spanning, gevolgen van stress etc., etc. Afvalstoffen die in het lichaam gevormd zijn als gevolg van genoemde fysieke inspanningen, worden door middel van sportmassage sneller afgevoerd. Het is een misverstand te denken dat sportmassage alleen maar geschikt is voor sporters. Ook niet-sporters hebben grote baat bij een goede massagebehandeling.

Bandageren / tapen:tapen
Bandages en/of tape worden aangelegd, om extra steun te geven bij een (herstellende) blessure bijvoorbeeld wanneer je door een enkel bent gezwikt. Ook kan een bandage of tape worden aangelegd bij een herstelde enkel of knie vóórdat er weer volledig belast en/of gesport kan worden. Dit ter preventie van een nieuwe blessure De sportmasseur zal, vóórdat hij een bandage of tape aanlegt, altijd eerst een onderzoek doen van het betreffende gewricht of lichaamsdeel.

Medical Taping/Kinesio taping:
Medical Taping is een nieuwe behandelmethode voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten. Naar het volgen van een opleiding in de nieuwe behandelmethode Medical Taping die ik aansluitend op mijn sportmassage opleiding heb gevolgd kan ik mijn vakgebied verbreden. Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam.

Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Medical Taping kan worden toegepast bij klachten zoals o.a.:kaarje

* verdraaiing/ verstuiking van een gewricht (enkel, pols, knie, duim)
* spanningshoofdpijn
* tennisarm of golfelleboog
* hooikoorts
* bijholteontsteking
* nekklachten (stijve nek, artrose, etc.)
* schouderklachten (frozen schoulder, bursitis, etc.)
* RSI
* rugklachten (spit, ischias, lage rugklachten, etc.)
* diverse sportblessures (hamstring, achillespees, etc.)
* zweepslag
* shin splints (botontsteking)
* hielspoor

Wanneer u meer informatie wilt of indien u een afspraak voor een behandeling wilt maken, neemt u gerust contact met ons op.